Bomboane cu fulgi de ovaz, nuca si banane

Nu e un secret pentru nimeni. Imi plac dulciurile. Si cand esti la dieta, parca iti sta mintea doar la ele.

Provocarea septembrie fara zahar m-a ajutat sa descopar si sa redescoper retete uitate, fara zahar. Cel mai des am facut aceste “bomboane” pentru ca sunt delicioase, rapid de facut si cu ingrediente care nu lipsesc niciodata din casa. Reteta este ideala si pentru persoanele care tin post.

De ce avem nevoie?

  • fulgi de ovaz/ tarate de ovaz
  • nuca (macinata)
  • 2 banane pasate cu furculita
  • nuca de cocos

Se amesteca ingredientele si se fac bilutele pe care le dam prin nuca de cocos. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale, mai adaugati fulgi de ovaz daca este necesar. Se lasa 2-3 ore la frigider si se servesc ca si gustare. Sau se pot lasa peste noapte in frigider si servi la micul dejun.

Acestea sunt ingredintele de baza, dar va puteti da frau liber imaginatiei. Puteti folosi migdale, caju sau alte seminte, fructe date prin razatoare (mar, para), puteti pune si o lingurita de cacao sau scortisoara.

Sa avem pofta! Si sa imi dati de veste daca va place reteta!

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *