Broccoli cu cartof si morcov la cuptor – un deliciu!

Am luat un buchetel de broccoli ultima data cand am fost la cumparaturi, fara a sti exact la ce urma sa il folosesc. Dupa cateva zile mi-am amintit de el, asa ca am dat un search pe Google si in frigider si am gatit ceva delicios impreuna cu Maria.

Reteta se poate adapta, cu mici modificari se poate da bebeilor inca de la 6 luni. Eu am folosit acum urmatoarele ingrediente:

  • un buchetel de broccoli
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • telemea de vaca (aprox 50g)
  • smantana (2 linguri)
  • unt (aprox 50 g)
  • 2 felii sunca praga (optional)
  • sare, piper.

Am fiert legumele, daca aveti aparat de gatit la aburi si mai bine. Le-am pus in ordinea asta la fiert: mai intai morcovii (taiati rondele), apoi cartofii (cubulete) si apoi broccoli (buchetele mici). Dupa ce au fiert (pe jumatate) le-am scurs, am pus sare si piper si le-am amestecat.

Intr-un vas yena am pus untul topit, sunca taiata cubulete mici si legumele. Le-am bagat la cuptor la 180 grade cateva minute. Intre timp am pasat telemeaua cu furculita, am adaugat smantana si ouale si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena pe care am adaugat-o peste legume. Ar fi mers si niste cascalav ras deasupra, dar mi-a dat eroare la cautarea in frigider. 🙂

Ne-a placut foarte mult, Maria mi-a sugerat chiar sa ii dau reteta bucataresei de la gradinita. 🙂

Poate fi servita atat rece, cat si fierbinte; potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.

Spor la gatit si pofta buna!

 

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de mic.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *