Am luat un buchetel de broccoli ultima data cand am fost la cumparaturi, fara a sti exact la ce urma sa il folosesc. Dupa cateva zile mi-am amintit de el, asa ca am dat un search pe Google si in frigider si am gatit ceva delicios impreuna cu Maria. Va las reteta mai jos:
Broccoli cu cartof si morcov la cuptor.
Reteta aceasta de broccoli la cuptor se poate adapta, cu mici modificari se poate da bebeilor inca de la 6 luni. Eu am folosit acum urmatoarele ingrediente:
- un buchetel de broccoli
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 oua
- telemea de vaca (aprox 50g)
- smantana (2 linguri)
- unt (aprox 50 g)
- 2 felii sunca praga (optional)
- sare, piper.
Am fiert legumele, daca aveti aparat de gatit la aburi si mai bine (sau sita). Le-am pus in ordinea asta la fiert: mai intai morcovii (taiati rondele), apoi cartofii (cubulete) si apoi broccoli (buchetele mici). Dupa ce au fiert (pe jumatate) le-am scurs, am pus sare si piper si le-am amestecat.
Intr-un vas yena am pus untul topit, sunca taiata cubulete mici si legumele. Le-am bagat la cuptor la 180 grade cateva minute. Intre timp am pasat telemeaua cu furculita, am adaugat smantana si ouale si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena pe care am adaugat-o peste legume. Ar fi mers si niste cascalav ras deasupra, dar mi-a dat eroare la cautarea in frigider. 🙂
Ne-a placut foarte mult, Maria mi-a sugerat chiar sa ii dau reteta bucataresei de la gradinita. 🙂
Poate fi servita atat rece, cat si fierbinte; potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.
Spor la gatit si pofta buna!
Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de mic.
Dovlecei pane cu crema de branza