Broccoli Cu Cartof Si Morcov La Cuptor

Am luat un buchetel de broccoli ultima data cand am fost la cumparaturi, fara a sti exact la ce urma sa il folosesc. Dupa cateva zile mi-am amintit de el, asa ca am dat un search pe Google si in frigider si am gatit ceva delicios impreuna cu Maria. Va las reteta mai jos:

Broccoli cu cartof si morcov la cuptor.

Reteta aceasta de broccoli la cuptor se poate adapta, cu mici modificari se poate da bebeilor inca de la 6 luni. Eu am folosit acum urmatoarele ingrediente:

  • un buchetel de broccoli
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • telemea de vaca (aprox 50g)
  • smantana (2 linguri)
  • unt (aprox 50 g)
  • 2 felii sunca praga (optional)
  • sare, piper.

Am fiert legumele, daca aveti aparat de gatit la aburi si mai bine (sau sita). Le-am pus in ordinea asta la fiert: mai intai morcovii (taiati rondele), apoi cartofii (cubulete) si apoi broccoli (buchetele mici). Dupa ce au fiert (pe jumatate) le-am scurs, am pus sare si piper si le-am amestecat.

Intr-un vas yena am pus untul topit, sunca taiata cubulete mici si legumele. Le-am bagat la cuptor la 180 grade cateva minute. Intre timp am pasat telemeaua cu furculita, am adaugat smantana si ouale si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena pe care am adaugat-o peste legume. Ar fi mers si niste cascalav ras deasupra, dar mi-a dat eroare la cautarea in frigider. 🙂

Ne-a placut foarte mult, Maria mi-a sugerat chiar sa ii dau reteta bucataresei de la gradinita. 🙂

Poate fi servita atat rece, cat si fierbinte; potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.

Spor la gatit si pofta buna!

 

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de mic.

Quinoa cu legume

Dovlecei pane cu crema de branza

Cele mai bune vafe din lume

 

 

 

 

(Visited 527 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *