Cand taiem cordonul ombilical?

Pregatite sau nu, va veni un moment in care va trebui sa o facem. Mai devreme sau mai tarziu, este doar o chestiune de timp. Din fericire, acum avem posibilitatea sa ne petrecem impreuna primii doi ani de viata. Prea mult, vor spune unele mamici ce se grabesc sa reinceapa serviciul sau prea putin cele care si-ar dori sa nu se mai desparta de puiul lor. De multe ori m-am intrebat in ce tabara sunt.

Sunt mamici care aleg sa isi petreaca tot timpul cu puiul lor, sa nu accepte ajutor, sa creada ca ele fac totul perfect. Si asa este. Dar inainte sa fim mamici, suntem femei. Si avem uneori nevoie de timp al nostru. Ca vrem sa iesim la o cafea cu prietenele, sa petrecem o seara in oras cu sotul, sa mergem la spa sau la cumparaturi, sau doar sa facem o banala baie lunga… este important sa avem un moment de respiro. Si in plus, este foarte sanatos si pentru cuplu. Clar nu veti mai putea face toate lucrurile pe care le faceati impreuna inainte de nasterea copilului, dar puteti fura cateva momente impreuna de fiecare data cand aveti ocazia.

Cu Maria am stat acasa doar 11 luni. Si prima data am lasat-o acasa pe la 7-8 luni cand am plecat un weekend la munte. Clar ne-am topit de dorul ei, dar ne-a prins bine. Apoi, de-a lungul anilor, am lasat-o de multe ori la bunici. In fiecare vara.

De cand s-a nascut Andrei, am evadat de cateva ori, dar de fiecare data de “nevoie”. O nunta, un botez, o iesire cu Maria care cerea insistent timp doar cu mami (de fapt, multeeee iesiri doar cu Maria), o sedinta de masaj, un curs la care mi-am dorit sa ajung…cam astea au fost evenimentele care m-au tinut departe de micul omulet. Pana acum. Voi pleca pentru cateva zile cu Maria. Nici macar nu vreau sa ma gandesc cat imi va fi de greu. Dar stiu ca el va fi bine ingrijit si stiu ca fetita mea are nevoie de mine cu ea. Va fi micul meu moment de respiro, voi petrece mult timp cu Maria si in sfarsit voi dormi toata noaptea. 🙂 🙂 🙂

Voi cand ati taiat cordonul ombilical? Cat de greu v-a fost? Si cat de dulce a fost revederea? 🙂

 

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *