Cum poti plati cu telefonul la supermarket?

Sa va povestesc! Acum cateva saptamani am intrat in Kaufland sa fac niste cumparaturi. Iesisem cu alte treburi, dar imi era in drum si am zis sa profit. Am umplut cosul, chiar daca eram pe jos si aveam cam 1 kilometru pana acasa.

Am pus produsele pe banda, i-am zambit vanzatoarei si incercam sa decid in gand daca sa imi cumpar un Bounty sau nu. M-a trezit rapid din visare cand mi-a cerut bani pe cumparaturi si am realizat ca am uitat portofelul acasa.

In general nu ies din casa fara trei lucruri. Patru din martie 2020. Portofel, chei, telefon si masca. Si am inceput sa fac scenarii…cum as putea face sa nu fie nevoie sa merg acasa dupa bani? Dar fara succes. Am plecat acasa, mi-am recuperat portofelul si m-am intors in supermarket dupa cumparaturi.

Si…am cautat solutii…

A doua zi m-am oprit direct in sucursala (lucrez in BRD pentru cine nu imi cunoaste CV-ul 🙂 ). Serviciul de plata cu telefonul la comercianti este disponibil doar pentru clientii cu iPhone. Ghinion, nu am iPhone! Si nici nu intentionez sa imi schimb curand telefonul, deci am renuntat la idee.

Acum doua seri povestea s-a repetat. Am iesit cu prietena mea la o plimbare (chei, telefon si masca) si sotul m-a rugat sa ii cumpar ceva la intoarcere. Prietena era la fel de sumar “echipata”, asa ca m-am intors din nou acasa fara cumparaturi.

Am concluzionat: nevoia chiar exista, trebuia doar sa gasesc o solutie. Care a venit ieri, in drum spre casa. Am plecat cu o colega si din vorba in vorba, intre Victoriei si Dristor mi-am activat BT pay! 🙂

Nu stiu daca la toate bancile este atat de usor. Am descarcat aplicatia si am introdus niste date. ATAT! Fara vizita in sucursala!

Si tot ieri am si testat. Am facut prima plata cu telefonul in supermarket.  Noroc ca nu eram singura. Dupa ce am incercat de cateva ori, fara succes, m-a intrebat sotul: “Dar ai NFC activat?”

Retineti! Sa nu blocati casa de la supermarket si voi ca mine. Activati NFC! 🙂

Mie nu mi se pare un moft, ci o necesitate. Nu stiu daca voi abuza de acest serviciu, dar pentru situatii de urgenta ca cele doua de luna aceasta, e mai mult decat binevenit.

Care sunt bancile care ofera acest serviciu (plata cu telefonul la comerciant)?

Probabil in cativa ani toate bancile vor avea acest serviciu. In 2020, situatia sta cam asa:

Pentru telefoanele Android, exista aplicatii cu ajutorul carora pot face plati la comercianti clientii bancilor: ING, BT, BCR, Raiffeisen.

Pentru iPhone, exista Apple Pay de care se bucura clientii bancilor de mai sus, la care se adauga si : BRD, Unicredit, CEC si Credit Europe Bank. De asemenea, utilizatorii Revolut isi pot adauga cardul Revolut in Apple Pay.

Sper sa va fie si voua de folos informatiile! Spor la cumparaturi! Sau, daca va mai amintiti voi o reclama veche… cheltuieste banii cu cap!

PS: nu uitati sa activati NFC si sa va securizati telefonul!

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *