Doar Maria? Doar Andrei?

Joi seara, inceput de toamna. Aveam deja o intarziere de 2 zile, asa ca am decis ca e momentul sa fac un test de sarcina. Imi amintesc perfect cu ce eram imbracata. Ne-am intersectat pe hol, eu cu cele doua liniute, el cu un ghiveci cu flori caruia tocmai ii schimbase pamantul. M-a scanat din cap pana in picioare si m-a pus sa iau un pulover mai gros pe mine. 🙂

Ne doream mult un copil, dar nu discutasem despre nume sau ce preferinte avem (fetita sau baiat).

Vineri dimineata am primit o veste trista. Murise bunica mea, Maria. Am decis atunci impreuna ca daca va fi fetita ii va purta numele. Si a fost fetita! Am avut pregatit totusi si un nume de baiat, ma vedeam singura pe masa de operatie, intrebata cum se va numi baietelul meu. Andrei era numele pe care urma sa il poarte in cazul putin probabil ca toate ecografiile din timpul sarcinii erau eronate.

Doar Maria? Nu mai are alt prenume? am fost intrebata de zeci de ori. Si e oarecum fireasca intrebarea in contextul actual, cand majoritatea copiilor au cate doua prenume. Si poate si mai fireasca in contextul in care in statisticile anului 2012, Maria este cel mai frecvent nume folosit la fetite. Pentru noi este unica si adoram numele asta, desi niciodata pana la 30 ani nu m-as fi imaginat cu o fetita pe nume Maria.

Anul trecut, pe vremea asta eram decisi sa ii mai facem Mariei o surioara sau un fratior. De data asta, cu numele pregatite. Tatiana sau Andrei. Cand am aflat ca pe finutul nostru urma sa il cheme Andrei am avut un soc. Bucurie amestecata cu neliniste: “El e Andrei al nostru pe care il asteptam”, am gandit atunci. Dar Dumnezeu avea alte planuri pentru noi, asa ca in postul Sfintei Marii am primit o veste minunata: voi fi mamica pentru a doua oara. Cand am aflat cu siguranta ca este baietel, am inceput cautarile. Am facut o lista scurta cu cateva nume. Nu trecea nimic de sotul meu. Pentru el era o singura varianta: Andrei. Dupa ce am epuizat toate numele pe care le-as fi ales am cedat: imi place tare numele asta. Si argumentul final a fost: “de ce sa am liber doar de ziua de nume a fetitei? 🙂 ”

Intrebarea fireasca a inceput sa apara: “Doar Andrei?” si probabil o voi auzi mult timp de acum incolo.

Da, doar Maria. Da, doar Andrei. Astea au fost alegerile noastre!

Indiferent ca alegi pentru copilul tau un prenume sofisticat sau banal, un prenume modern sau traditional, unul, doua sau mai multe prenume…important este sa fii 100% impacat cu alegerea facuta si sa nu te lasi influentat de cei din jur. Voi cum ati decis numele copiilor?

 

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

 

 

 

 

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *