Nu am 37! Am 20 cu 17 ani experienta!

Ma anunta Facebook in news feed de cateva zile ca fac 37 ani!
Un tricou cu mesaj: “Mi-au trebuit 37 ani sa arat atat de bine.”  🙂 🙂
Un alt tricou, un alt mesaj: “Nu am 37. Am 20 cu 17 ani experienta.” Incredibil! Chiar ma simt la fel de tanara ca la 20 ani. Doar cu ceva mai multa experienta.
Daca m-as putea intoarce in timp si m-as intalni cu Gabi de 20 ani, ce i-as spune? Ce sfaturi i-as da azi dupa 17 ani?
Fac un exercitiu de memorie. Acum 17 ani, petrecerea mea de 20 ani. Nu imi amintesc exact toti invitatii sau ce cadouri am primit. Imi amintesc ca eram roscata, ca purtam o rochie neagra, scurta, mulata si cizme lungi. Imi amintesc ca eram fericita si ca am fredonat toti de mai multe ori “ca la 20 de ani, fara griji si fara bani”. Eram venita in Bucuresti la facultate de un an, locuiam in chirie intr-un apartament mare cu mobila veche din Vatra Luminoasa. Imi amintesc cu mare mare drag perioada aia.
Regrete mari nu am. Foarte multe nu as schimba daca m-as intoarce in timp. Dar i-as da totusi cateva sfaturi fetei de 20 ani.
I-as spune sa lupte mai mult sa isi pastreze prietenii aproape. Timpul, din pacate, m-a despartit de o parte dintre ei. Dar cu putin efort, relatiile se pot pastra.
I-as spune sa nu mai fie atat de deschisa si credula. Sa nu se increada in oameni, mai ales atunci cand semnalele sunt acolo. Au fost oameni care m-au dezamagit si m-au facut sa sufar de-a lungul timpului.
I-as spune sa nu se imprumute in valute exotice. Never ever.
I-as spune sa isi asculte sotul. Sa nu aleaga gresie inchisa la culoare in baie si bucatarie.
I-as spune sa nu manance atat de mult in timpul sarcinii cu cel de-al doilea copil. Al naibii de greu se dau jos!
 I-as ura “La multi ani!” si petrecere frumoasa.  I-as mai spune sa stinga lumanarile alea din casa, o invitata a avut parul in flacari in seara aia de la ele…
Cine isi aminteste?
Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.
(Visited 260 times, 1 visits today)

One thought on “Nu am 37! Am 20 cu 17 ani experienta!”

  1. Eu, Eu! Eu i-am stins părul. Nu mai stiu cine era, dar tin minte ca ea nici nu isi dăduse seama si nu înțelegea de ii dau cu o cârpă peste ceafă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *