Paste cu dovlecei, ardei si ciuperci – reteta de post

Voua va plac pastele?

Eu sunt mare fan paste. Le prefer cu sos alb, dar nu le refuz nici pe cele cu sos rosu. Si neaparat cu parmezan. Insa ai mei au alte preferinte. Le place mult reteta asta, cu legume. Mananc si eu cu ei, dar clar la o iesire in oras as face alta alegere.

Si ca tot veni vorba de iesire in oras, asa am descoperit reteta asta. Am iesit la o terasa la inceput de sezon si ajutorul de bucatar nu prea se descurca cu sosurile. Asa ca am comandat aceste paste, care l-au cucerit pe sotul meu definitiv.

Reteta este super simpla. Ingredientele, putine la numar, le am mai mereu prin casa. Are grija mereu Stelian cand merge la cumparaturi sa puna in cos si 2-3 dovlecei, ciuperci si ardei.

De ce avem nevoie?

·         Paste (o punga 400 grame)

·         1 dovlecel mediu

·         1 ardei rosu

·         Ciuperci 200 grame (noi folosim la cutie, nu proaspete)

Ies cam 4 portii generoase.

Pastele le fierb conform instructiunilor de pe punga. Iar legumele le calesc in 2 lingurite de ulei de masline. Spre final pun sare, piper si boia de ardei (pentru mine as pune iute, dar nu ii place Mariei, asa ca pun dulce).

Reteta este ideala si pentru perioadele de post. Sau pentru serile in care ajungeti obositi acasa si descoperiti ca frigiderul este gol. La noi in situatiile astea, toti 3 voteaza pentru reteta asta. Si eu ma supun majoritatii.

Daca le testati, sa imi spuneti cum le-au primit cei din familie!

S-ar putea sa iti mai placa si:

Broccoli Cu Cartof Si Morcov La Cuptor

Cele mai bune vafe din lume

Dovlecei pane cu crema de branza

Retete rapide pentru bebelusi

 Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *