Superstitii – Ce Sa Facem In Noaptea De Revelion Pentru A Avea Un An Bun

superstitii de revelion

Indiferent daca vorbim despre superstitii vestimentare sau culinare, cu totii am cazut in aceasta capcana si am purtat rosu in noaptea dintre ani sau am mancat struguri. Cine isi doreste un an intreg fara bani, noroc, dragoste sau sanatate, sa fim seriosi!?! Si daca aceste mici nimicuri ne garanteaza prosperitatea, de ce nu am face-o? ­čÖé

Lasand gluma la o parte, am adunat mai jos o lista cu toate superstitiile de Revelion la romani. Eu personal nu ma dau peste cap sa le urmez. Dar stiu persoane care nu concep noaptea dintre ani fara sa bifeze inainte aceasta lista:

Sa porti ceva rosu! Si ceva nou! Deci cu o bluza noua rosie ai bifa din start doua din aceste superstitii.

Sa ai bani in buzunar! (sau poseta, geanta, etc) In felul asta te asiguri ca vei avea bani tot anul.

In materie de superstitii culinare, in noaptea dintre ani alimentele care nu trebuie sa lipseasca din meniu sunt pestele  si strugurii (12 bobite, pentru fiecare luna din Noul An).

Sarutul sub vasc iti asigura un an plin de iubire, deci nu trebuie ratat nici el.

Sa nu intri cu datorii in noul an si sa nu dai bani cu imprumut in prima zi din an! La fel ca banii din buzunar, iti garanteaza un an prosper.

Sa nu arunci gunoiul in prima zi din an (se zice ca dai norocul afara din casa) si prima persoana care sa iti paseasca in casa ar fi bine sa fie un barbat. Daca are si o mana de orez in buzunar, cu atat mai bine, vei avea cu siguranta un an imbelsugat.

Sa intampini Noul An cu un pahar de sampanie in mana, cu bucurie si cu mult zgomot!

Asa vor intampina multi romani anul 2019. Am citit despre o superstitie draguta la greci: sa pui o moneda in tortul festiv. Cel ce o va gasi va avea un an imbelsugat. Va anunt daca ajunge la mine in farfurie, voi cere o portie dubla! ­čÖé

Voi mai stiti si altele?

Indiferent ce veti purta si ce veti manca in noaptea dintre ani, eu va urez un an minunat!

Cu multa iubire,

Gabi.

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

 

 

 

 

(Visited 235 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *