Ziua in care am acceptat ca sunt grasa

Indicii am avut destule. N-am vrut sau n-am putut sa le vad…

In prima sarcina m-am ingrasat doar 10 kg care au si disparut la o saptamana dupa nastere. Am fost foarte atenta la alimentatie si asta m-a ajutat enorm. Povestea nu s-a repetat (din pacate) si la a doua sarcina. Am mancat tot ce am “poftit” si asta s-a vazut pe cantar. 17 kg! Puse peste alte 10 kg acumulate in cei 5 ani dintre cele 2 sarcini. Am facut o pasiune pentru dulciuri. De orice tip si la orice ora.

Vedeam pe cantar ca sunt 20 kg ce ma despart de silueta de acum cativa ani, dar nu ma vedeam cu adevarat grasa. Acum cateva saptamani am intrat intr-un magazin sa imi cumpar pijamale. Si nu ma puteam decide daca sa aleg M sau L!!! Am optat pentru L in ideea de a fi lejere si am descoperit acasa ca sunt chiar stramte.

Dulapul plin cu haine care nu imi vin, mamica de la gradinita care la 3 saptamani dupa nastere ma intreba cat mai am pana nasc, matusa care imi spunea sa nu mai mananc atatea dulciuri…au fost doar cateva indicii pe care le-am ignorat.

Pana intr-o zi.

Eram cu sotul in parc si a trecut pe langa noi o doamna plinuta;  l-am intrebat in gluma daca sunt la fel de grasa si raspunsul m-a socat.

Am declarat razboi dulciurilor, minunatilor cartofi prajiti si tuturor alimentelor pline de calorii. Cu pasi mici sper sa revin la masura M. Nu imi pun un target greu de atins (timp si numar de kilograme) pentru ca sunt constienta ca nu vor disparea peste noapte si nu va fi un lucru tocmai usor.

Voi cum ati gestionat situatia? Cum ati dat kg jos dupa nastere? Ceva secrete de impartasit? 🙂

 

Daca ti-a placut articolul si vrei sa fii notificat cand postez altele noi, aboneaza-te la newsletter sau da-mi like pe pagina de Facebook Eco de Mic.

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *